معرفی شهرستان

شهرستان اصفهان با مرکزیت شهر اصفهان دارای ۳ شهر دیگر بهارستان، قهجاورستان و زیار و ۱ بخش مرکزی با بیش از ۸۰ روستا است که بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این شهرستان در همسایگی شهرستان های جرقویه، هرند، کوهپایه، مبارکه، فلاورجان، برخوار، شاهین شهر و میمه، نجف آباد و خمینی شهر قرار دارد.

 

موقعیت

شهر اصفهان با وسعت ۲۲۰کیلومتر مربع در فاصله ۴۳۵ کیلومتری پایتخت ایران قرار گرفته است . این شهر سومین شهر پرجمعیت ایران است . وجود آثار تاریخی متعدد در این شهر باعث شد تا در سال ۲۰۰۶ این شهر به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شود و سالانه مسافران زیادی از داخل و خارج کشور به آن سفر کنند . این شهر بر روی دشتی هموار و در فاصله ۱۵۷۰ متری از سطح دریا قرار گرفته است و عامل پیدایش آن زاینده رود است .

 

تاریخچه

بنیانگذار شهر اصفهان فردی به نام تهمورث سومین پادشاه سلسله پیشدادیان بود. شهر اصفهان در بیشتر دوره های تاریخی از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و اغلب به عنوان مرکز حکومت یا یک شهر مهم از لحاظ سیاسی یا اقتصادی به شمار می رفت که از جمله مهمترین دوره های حکومتی که می توان از اهمیت اصفهان در آنها نام برد، دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان، سلجوقیان، صفویان، قاجاریان و پهلوی نام برد. در زمان های گذشته به دلیل اینکه این شهر محلی برای گردهمایی سپاه ایران به شمار می رفت، به آن اسپهان گفته می شد که بعدها نام این شهر کم کم به اصفهان مشهور شد.

 

 

آداب و رسوم

وجود زاینده رود سبب شده تا اقوام مختلفی در شهر اصفهان زندگی کنند که هر کدام آداب و رسوم مربوط به خود را دارند. از جمله آداب و رسوم مردمان اصفهان  می‌توان به مراسم‌های گلاب‌گیری، شب اسفند، آتش افروزی و جل جلانی، چله بزرگ و چله کوچک، چهارشنبه سوری و عید نوروز اشاره کرد.

 

جاذبه های تاریخی

اصفهان که از محبوب ترین شهرهای توریستی کشور است با جاذبه های دیدنی  فراوان خود که ناشی از معماری و ذوق و هنر اصیل ایرانی است گردشگران زیادی را از سر تا سر دنیا به خود جذب می کند . میدان نقش جهان، مسجد جامع، مسجد شیخ لطف ا…، چهل ستون، سی و سه پل، پل خاجو، عمارت عالی قاپو، کلیسا وانک، بازار بزرگ اصفهان، بازار قیصریه، منارجنبان، برج های کبوترخانه و غیره، ازجمله جاذبه های تاریخی اصفهان هستند که سالیانه مسافران و گردشگران بسیاری را از داخل و خارج از کشور به خود جذب کرده است.

 

صنایع دستی

اصفهان را می توان مهد صنایع دستی ایران معرفی کرد . وجود هنرهای مختلف که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم سبب شهرت جهانی این شهر در بحث صنایع دستی شده است. فرش، منبت کاری، میناکاری، فیروزه کوبی و قلم زنی، ازجمله صنایع دستی برجسته اصفهان است که شهرت جهانی دارد.

 

 

معرفی شهر اصفهان:

اصفهان شهری تاریخی و گردشگری در مرکز ایران است. این شهر مرکز استان اصفهان و نیز شهرستان اصفهان است. سومین شهر بزرگ ایران، سومین شهر پرجمعیت ایران پس از تهران و مشهد و در دامنه شرقی کوه‌های زاگرس و بر روی آبرفت زاینده رود بنا شده است.

این شهر در بین سال‌های ۱۰۵۰ تا ۱۷۲۲ میلادی به ویژه در سدهٔ شانزدهم میلادی در هنگام پادشاهی صفویان پایتخت ایران شد و رونق فراوانی گرفت. بناهای تاریخی متعددی در شهر وجود دارد که شماری از آن‌ها به عنوان میراث تاریخی در یونسکو به ثبت رسیده‌اند. این شهر به داشتن معماری زیبای اسلامی، پل‌های سرپوشیده، مسجدها و مناره‌های منحصربه فردش نام‌آور است. این امر سبب شده تا در فرهنگ عامه، اصفهان نصف جهان، لقب بگیرد.

زبان اکثریت قریب به اتفاق ساکنین شهرستان فارسی و در بعضی از مناطق مانند کوهپایه، جرقویه به زبان ولایتی یا فارسی و گروهی از ارامنه ساکن در اصفهان به زبان ارمنی و سایر اقوام موجود در مجموعه جمعیتی شهر اصفهان به زبانهای لری، کردی، بلوچی و … نیز صحبت می‌کنند. مذهب: شیعه – اقلیت‌های مذهبی: مسیحیان، ارامنه ، زرتشتیان، کلیمیان هستند.